TOP Trustpilot

GOTS certificiran

Kao proizvođač visokokvalitetnih pređa za ručno pletenje, dobrobit životinja i održivost posebno su važni za LANA GROSSA. Sve veći broj Lana Grossa prediva ima GOTS certifikat.

Globalni standard organskog tekstila (GOTS) globalni je standard za preradu tekstila izrađenih od prirodno proizvedenih prirodnih vlakana i stoga je važan tekstilni pečat. Definira ekološke zahtjeve u cijelom lancu proizvodnje tekstila, kao i socijalne kriterije. Osiguranje kvalitete odvija se neovisnim certificiranjem cijelog lanca opskrbe tekstilom.

GOTS

Zemlje porijekla

Lana Grossa zalaže se za transparentnost, tako da države kupca i mjesta proizvodnje pređe mogu u svakom trenutku pregledati svi kupci. Evo pregleda prirodnih materijala koji se koriste u našim pređama.

Sirovine za vunu Lana Grossa po mogućnosti potječu iz regija u kojima, iz klimatskih razloga, ne postoji uzrok mazanja. Kao rezultat toga, mnogi merinosi dolaze iz Južne Amerike. Asortiman je zajamčen bez muzliranja od 2020.

Kada je riječ o udjelu sirove vune, za koju su Australija i Novi Zeland neizbježni kao zemlja podrijetla zbog zahtjeva za finoćom i strukturom vlakana, dobavljači su potvrdili da čak i ove izuzetno sitne merino pređe zajamčeno mogu maziti -besplatno.

Proljetne / ljetne pređe 2024
Jesensko / zimska pređa 2023/24

Trendovi pređe izrađeni u Italiji

Uvjeti pod kojima se proizvodi pređa Lana Grossa, kao i usklađenost sa smjernicama za zaštitu okoliša i pošteni uvjeti rada osnovni su zahtjevi.

To se odnosi i na sirovine i na proizvodnju visokokvalitetnih pređa za ručno pletenje. Pređa LANA GROSSA uglavnom se proizvode u vodećim talijanskim predionicama. Sve se tvrtke pridržavaju učinkovite upotrebe resursa te socijalno i ekološki kompatibilnih standarda prema propisima EU, kao i Oeko-Tex standarda koji pružaju informacije o upravljanju okolišem, kemikalijama i njihovoj uporabi, upravljanju kvalitetom, zaštiti zdravlja i zaštiti na radu i identificirati ih.

Također se pridržavamo standardiziranog Europskog pravilnika o označavanju tekstila koji potrošače informira o sadržaju sirovina u našim proizvodima. Zato ni Lana Grossa nema alternative sirovinama iz Italije. Ne samo zbog kratkih transportnih ruta, koje su zasigurno još jedan plus u logističkim pitanjima ili kontroli kvalitete.

Lana Grossa FILATI

LANA GROSSA održivost

Za Lanu Grossu FILATI srčana je briga održati ekološki otisak malim i stoga je održivost vrlo važna.